Соціальне підприємництво як інструмент вирішення економічних і соціальних проблем - Шевченко С. І. (НТУ «ДП», 2024)
Соціальне підприємництво є важливим інструментом вирішення комплексних економічних і соціальних проблем у сучасному світі. Воно поєднує в собі економічну доцільність та соціальну відповідальність, орієнтуючись не лише на отримання прибутку, а й на поліпшення соціального добробуту та вирішення суспільно значущих проблем. Соціальні підприємства прагнуть досягти сталого розвитку через створення інноваційних рішень, що сприяють соціальним змінам, включаючи покращення умов життя, зниження бідності, забезпечення рівних можливостей для різних соціальних груп та збереження навколишнього середовища. Соціальне підприємництво виникло в умовах глобалізації, коли зростання нерівності, екологічні проблеми та соціальна несправедливість стали серйозними викликами для економічних і політичних систем. У цьому контексті соціальне підприємництво з‘явилося як відповідь на потребу в інноваціях, що не лише сприяють економічному зростанню, але й враховують інтереси громади та навколишнього середовища
Keywords: соціальне підприємництво; інноваційне рішення