Визначення характеристик вимірювального комплексу при застосуванні нестандартного метрологічного обладнання - Зіборов К. А.; Федоряченко С. О.; Лаухін Д. В.; Гаркавенко Д. В.; Федоскіна О. В. (НТУ "ДП", 2025)
Встановлено та обґрунтовано методики перевірки показників якості виробничого обладнання на різних етапах життєвого циклу, що дозволяє проводити їх підтвердження не по всіх параметрах. Запропоновано ефективну модель та програму розрахунку прогнозованих показників якості проектно-конструкторських робіт при модернізації виробничого обладнання з застосуванням нестандартного метрологічного забезпечення, що дозволяє встановити їхню відповідність вимогам технічного завдання, технічних умов та стандартів державної системи вимірювань, визначити необхідні метрологічні характеристики. Methods for checking the quality indicators of production equipment at different stages of the life cycle have been established and substantiated, which allows them to be confirmed not according to all parameters. An effective model and program for calculating the predicted quality indicators of design and construction works during the modernization of production equipment with the use of non-standard metrological support have been proposed, which allows establishing their compliance with the requirements of the technical task, technical conditions and standards of the state measurement system, and determining the necessary metrological characteristics.
Determination of characteristics of the measuring complex when using non-standard metrological equipment
Keywords: компетентність; показники якості; вимірювальний комплекс.; competence; quality indicators; measuring complex.