Оцінка гідрогеологічних умов Східно-Валявкинського залізорудного родовища у зв’язку з обґрунтуванням проекту будівництва гідротехнічних споруд. - Сінкевич, Данило (My University, 2023)
Об`єктом дослідження є геофільтраційні процеси на ділянці проектованого будівництва і експлуатації хвостосховища в межах хвостового господарства Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд. Мета кваліфікаційної роботи полягає в прогнозній оцінці впливу проектованого будівництва хвостосховища на гідродинамічний режим підземної гідросфери. Методи досліджень. Аналіз результатів гідрогеологічних досліджень, чисельне моделювання геофільтраційних процесів. У вступі наведені мета та актуальність роботи, поставлені завдання, які необхідно вирішити в роботі. У загальній частині представлена фізико-географічна характеристика досліджуваної території та виконаний аналіз геолого-гідрогеологічних умов ділянки проектованого будівництва. У спеціальній частині обґрунтована гідродинамічна модель ділянки проектованого будівництва, виконаний аналіз результатів модельних розрахунків. За результатами геофільтраційного моделювання виконана прогнозна оцінка гідродинамічного режиму для варіантів розміщення проектованого хвостосховища.
Keywords: ХВОСТОСХОВИЩЕ; ГІДРОДИНАМІЧНИЙ РЕЖИМ; ГЕОФІЛЬТРАЦІЙНА МОДЕЛЬ; МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ