Підвищення екологічної безпеки металургійних підприємств в умовах ХХХХХ - Малий, Іван Віталійович (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2024)
Пояснювальна записка: 80 стр., 2 рис, 15 табл., 5 додатків, 30 літературних джерел. Мета роботи: вдосконалення системи газоочистки викидів конвертерного цеху шляхом встановлення високоефективних рукавних фільтрів для зменшення впливу підприємства на навколишнє середовища.
Підвищення екологічної безпеки металургійних підприємств в умовах ХХХХХ
У першому розділі приведена фізико-географічна характеристика території розташування підприємства. Охарактеризовано поточний сан довкілля. У другому розділі розглянута технологія виробництва агломерату, чавуну та сталі; розглянуто запровадження нової газоаспірційної станції з двоступеневою системою очистки, дана характеристика викидів конвертерного цеху після реконструкції, проведено санітарно-гігієнічна оцінку якості атмосферного повітря в зоні впливу підприємства після переобладнання.
Keywords: МЕТАЛУРГІЙНА ПРОМИСЛОВІСТЬ; АГЛОМЕРАЦІЯ; ГАЗОАСПІРАЦІЙНІ СТАНЦІЇ; РУКАВНІ ФІЛЬТРИ