Аналіз ефективності господарської діяльності та шляхи її підвищення (за матеріалами ТОВ «Агрофірма ім. Горького») - Прядко, Тетяна Юріївна (My University, 2021)
Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент), Дніпро, 2021. Об’єкт розроблення – процес аналізу ефективності господарської діяльності та шляхи її підвищення. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо аналізу ефективності господарської діяльності та шляхів її підвищення. Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому: розглянуто концептуальні підходи до моніторингу, аналізу и контролю фінансово-економічних результатів підприємств; досліджено теоретичні засади оцінювання ефективності господарської діяльності агропідприємств; наведено заходи щодо підвищення ефективності господарської діяльності підприємств; проаналізовано стан аграрного сектору України та перспективи розвитку галузі; наведено загальну характеристику підприємства та основних напрямів його діяльності; оцінено ділову активність підприємства за критеріями «золотого правила» розвитку підприємства; проаналізовано систему показників зростання підприємства; розроблено шляхи підвищення ефективності господарської діяльності ТОВ «Агрофірма ім. Горького» та обґрунтовано їх доцільність.
Analysis of the efficiency of economic activity and ways to increase it (based on the materials of LLC «Agrofirma named after Gorky»)
Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент), Дніпро, 2021. Об’єкт розроблення – процес аналізу ефективності господарської діяльності та шляхи її підвищення. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо аналізу ефективності господарської діяльності та шляхів її підвищення. Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому: розглянуто концептуальні підходи до моніторингу, аналізу и контролю фінансово-економічних результатів підприємств; досліджено теоретичні засади оцінювання ефективності господарської діяльності агропідприємств; наведено заходи щодо підвищення ефективності господарської діяльності підприємств; проаналізовано стан аграрного сектору України та перспективи розвитку галузі; наведено загальну характеристику підприємства та основних напрямів його діяльності; оцінено ділову активність підприємства за критеріями «золотого правила» розвитку підприємства; проаналізовано систему показників зростання підприємства; розроблено шляхи підвищення ефективності господарської діяльності ТОВ «Агрофірма ім. Горького» та обґрунтовано їх доцільність.
Keywords: ЕФЕКТИВНІСТЬ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНІ РЕЗУЛЬТАТИ, АГРОПРОМИСЛОВЕ ПІДПРИЄМСТВО