Особливості формування та реалізації національної антикорупційної політики як основи державно-управлінських реформ - Новак, А. М.; Баштанник, В. В. (Baltija Publishing, 2020)
Обґрунтовано засади державного управління у сфері формування та реалізації національної антикорупційної політики як напряму реформ у системі публічної влади. На цій основі розроблено рекомендації щодо удосконалення засад нормативно-правового, організаційного та інституціонального забезпечення реалізації антикорупційної політики держави в умовах трансформації українського суспільства. Встановлено, що дослідження особливостей формування та реалізації національної антикорупційної політики має включати такі напрями: інституціонально-правовий (достатність законодавчих і нормативних засобів і методів протидії корупції), організаційно-управлінський (функціональність у розподілі владних повноважень і контроль за їхнім використанням посадовими особами), аксіологічний (ціннісні орієнтації державних службовців), етико-культурний (моральний стан соціально-професійного середовища державної служби) тощо.
Keywords: система публічного управління; запобігання корупції; національна антикорупційна політика; детермінація інституціональних особливостей