Екологічне підприємництво в сучасних економічних процесах - Чупікова Едуарда Володимировича (My University, 2023)
Пояснювальна записка кваліфікаційної роботи бакалавра на тему «Екологічне підприємництво в сучасних економічних процесах». Обсяг роботи: 72 сторінок, в т.ч. 10 рисунків, 10 таблиць, список використаних джерел на 4 сторінках з 30 найменувань та три додатки. Об’єкт дослідження є процес управління розвитком еколого-орієнтованого підприємства. Мета дослідження - узагальнення методичних підходів і розробка на їх підставі пропозицій щодо розвитку еколого-орієнтованого підприємства. У першому розділі визначені сучасний стан та тенденцій розвитку ринку екологічно чистої продукції. Узагальнені наукові підходи до управління підприємницькою діяльністю з виробництва еколого-орієнтованої продукції. У другому розділі здійснений аналіз особливостей розвитку ринку еколого-орієнтованої продукції. Здійснена класифікація еколого-орієнтованих підприємств. Надана класифікація підприємств, що виготовляють продукцію екологічного призначення. У третьому розділі розроблені рекомендації щодо забезпечення розвитку екологічно-орієнтованого підприємства. Сфера практичного застосування результатів роботи – підприємства за сферами господарської діяльності, що виготовляють продукцію з поліпшеними екологічними характеристиками.
Keywords: ЕКОЛОГІЧНА ПРОДУКЦІЯ, ПІДПРИЄМСТВО, РИНОК, ЕФЕКТИВНІСТЬ, ПРОПОЗИЦІЯ ПРОДУКЦІЇ