Особливості функціонування механізму кадрового забезпечення органів державної влади Румунії - Олійник, Д. С. (ДРІДУ НАДУ, 2018)
У Румунії одним з основних нормативних актів, якими регулюється державна служба, є Закон «Про статус державних службовців», консолідований у 2009 році. Відповідно до нього статус державного службовця можуть мати особи, які працюють в: апараті Парламенту Румунії; структурі Адміністрації Президента; апараті уряду Румунії; дипломатичних та консульських органах влади; митних органах; поліції та інших структурах міністерства внутрішніх справ та інших видах мілітаризованої державної служби; інших органах державної влади відповідно до чинного законодавства.
Keywords: статус державного службовця; апарат Парламенту Румунії; механізм кадрового забезпечення; орган державної влади Румунії