Удосконалення технології очистки стічної води в умовах ХХХХ промислового міста - Варивода, Віолета Вікторівна (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2023)
Мета роботи: Підвищення рівня екологічної безпеки промислового міста на основі удосконалення технології очистки води в системі водовідведення підприємства ХХХХ (м. ХХХХ)
Удосконалення технології очистки стічної води в умовах ХХХХ промислового міста
Теоретичний розділ містить характеристику міста Кременчук, виявлені найбільш екологічно небезпечні підприємства міста та охарактеризовано. КП «ХХХХ», виявлено найбільш актині полютанти зокрема активний мул та шлам. Проаналізовано систему очистки стічних вод на підприємстві та її технологічну схему. В практичному розділі визначено технологічні параметри п’ятисекційного аеротенку-змішувача для стоків в очисних спорудах. Обчислено обсяги утворення мулу, навантаження за мулом, визначено екологічну ефективність очистки; питому витрату повітря та об’ємну потужність запропонованого аеротенку.
Keywords: ВОДОКАНАЛ; ТЕХНОЛОГІЇ ОЧИСТКИ СТІЧНОЇ ВОДИ