ДРУГА СВІТОВА ВІЙНА ТА УКРАЇНА:ПОЛІТИЧНІ, СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНІ Й ДЕМОГРАФІЧНІ НАСЛІДКИ - РЕЄНТ, О.П. (Гуманітарний журнал, 2011)
Встатті висвітлюютьсяпитання повоєнної трансформації українського суспільства, вплив людських, демографічних та економічних втрат на подальший розвиток України.

The article highlights the issue of post-war transformation ofUkrainian society, human impact, demographic and economic losses due to the further development of Ukraine.
Keywords: друга світова війна; Україна; втрати України у війні; політичний розвиток; повоєнний період; WorldWar II; Ukraine; Ukraine’s losses in thewar; the political development of postwar period