Утилізація золошлакових відходів в умовах Придніпровської ТЕС - Гаращенко, М. М.; Дрешпак, О. С. (My University, 2023)
Для виробництва електроенергії на теплоелектростанціях (ТЕС) використовують органічне паливо, в тому числі, вугільне, що призводить до утворення золошлакових відходів (ЗШВ). Проблема утилізації цих відходів є актуальною, особливо для України. Щороку в Україні утворюється близько 7 млн т відходів теплової генерації. Загальний обсяг накопичених відходів ЗШВ станом на 2020 рік становить понад 360 млн т, а за найскромнішими підрахунками до 2035 року цей показник може становити понад 415 млн т.
Keywords: золошлакові відходи; Придніпровська ТЕС; утилізації золошлаків через будівництва доріг