Аналіз сучасного досвіду використання відходів кави в Україні - Маліченко, В. В.; Ковров, О. С. (My University, 2023)
Щороку попит на кавові напої в світі стрімко збільшується про що свідчить аналіз кавового ринку. За даними Міжнародної організації кави в 2020 році було спожито майже 10 млн. тон, масштаби такого обороту можуть становити суттєвий вплив на навколишнє середовище. З ростом кавової індустрії відповідно постійно збільшується утворення відходів кави, які необхідно утилізувати. До основних методів утилізації відносять захоронення на сміттєзвалищах та спалення, що в свою чергу спричиняє вагому шкоду стану навколишнього середовища. У наш час практичне використання відходів кави є досить актуальним питанням, що слідує цілям сталого розвитку, зменшує навантаження на полігони та сміттєзвалища, попереджує забруднення навколишнього природного середовища, а також становить економічну цінність.
Keywords: аналіз кавового ринку; абразивний матеріал; створення паперових стаканчиків; екстрагування