Удосконалення способу мультиплексування при багатоантенному прийомі - Корчевський, М. В. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження: пристрій мультиплексування для безпровідного прийому пакетної передачі даних на множині приймальних антен. Мета роботи: зниження складності реалізації пристрою мультиплексування для скорочення кількості компонентів вхідних каскадів (фільтрів, змішувачів і аналогово-цифрових перетворювачів). Метод дослідження: технічний з використанням системного аналізу. В першому розділі кваліфікаційної роботи наведено загальні відомості про системи MIMO. В спеціальній частині розглянуто технічну розробку, що відноситься до способу передачі і прийому сигналів у системі радіозв'язку з множиною каналів передачі і множиною каналів прийому. В економічній частині проведено розрахунок вартості розробки удосконаленого методу обробки сигналів та очікуваний час розробки методу. Технічним результатом отриманим в кваліфікаційній роботі є скорочення кількості компонентів вхідних сигналів каскадів з числа фільтрів, змішувачів і аналогово-цифрових перетворювачів (АЦП), зниження вартості, площі та енергоспоживання багатоантенного терміналу, покращення відношення сигнал-шум квантування на виході АЦП.
Keywords: MIMO; МНОЖИННИЙ ВХІД; МНОЖИННИЙ ВИХІД; ВІДНОШЕННЯ СИГНАЛ-ШУМ; КВАНТУВАННЯ; АНАЛОГОВО-ЦИФРОВЕ ПЕРЕТВОРЕННЯ; МУЛЬТИПЛЕКСУВАННЯ МНОЖИНИ ОРТОГОНАЛЬНИХ СИГНАЛІВ