Управління ресурсним потенціалом території Новомосковського району для цілей розвитку туризму та рекреації - Реученко, Богдан Миколайович (My University, 2023)
В кваліфікаційній роботі магістра досліджено ресурсний потенціал туристичної території (Новомосковського району). Були сформульовані рекомендації щодо напрямів зміцнення туристичного потенціалу у м. Новомосковськ та оцінено соціально-економічну ефективність запропонованих заходів з розвитку туризму та рекреації.
Актуальність теми магістерської роботи. На сучасному етапі туристична діяльність стала соціально-економічним і політичним явищем, яка має значний вплив на економіку країни, регіону, окремої місцевості. Туристична діяльність є однією з найприбутковіших видів бізнесу, що за ефективністю інвестицій можна порівняти лише з нафтовидобувною промисловістю та машинобудуванням. Сучасний туризм розвивається як повноцінна система, що надає можливості ознайомитися з історією, культурою, традиціями, звичаями, духовними та релігійними цінностями місцевості, а також приносить суттєвий дохід до бюджету регіону. Туристична діяльність безпосередньо здійснює взаємодію з більшістю інших сфер економіки, зокрема, з промисловістю, агро-бізнесом, будівництвом, логістикою, страхуванням, комуникативною сферою, торгівлею (оптовою та роздрібною), харчуванням, культурою, освітою, заохочуючи їх розвиток.
Keywords: ТУРИСТИЧНА ІНДУСТРІЯ; ПОТЕНЦІАЛ; СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ; ІНВЕСТИЦІЇ; ПЛАНУВАННЯ; ТУРИСТИЧНІ РЕСУРСИ; ТУРИЗМ І РЕКРЕАЦІЯ; ІНТЕГРАЛЬНА ОЦІНКА