SMART CITY:КОНКУРЕНЦІЯ ЗА МАЙБУТНЄ НА ПРОСТОРІ ПІВНІЧНОІЇ ЕВРАЗІЇ - Глущенко, Артем (My University, 2021)
Елементи наукової новизни у роботі полягають у тому, що розглянуто можливі ідеї розвитку такого популярного напряму у світовій практиці- Smart City.Крім того, вперше системно проаналізовано здобутки, проблеми та перспективи розвитку Smart City в світі та на теренах України. Місто перетворюється на живий та розумний організм-екосистему,керуючі якої створюють «інтелект міста» задля комфорту містян. Створюється комплекс заходів щодо цифрових вдосконалень міського господарства. Практична значущість представлених в даній роботі результатів можуть бути використані в подальших фундаментальних і прикладних дослідженнях питань цифрової трансформації та цифровізації економіки за допомогою компаній – сервісних інтеграторів, що надають платформні сервіси, а також керівництвом компаній і організацій, територіальних утворень та інших соціально-економічних систем для прискорення і систематизації процесів цифровізації та цифрової трансформації.
ВСТУП РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ КОНЦЕПЦІЇ «SMART CITY» 1.1Поняття «smart city» та значення смарт міст в глобалізаційних процесах 1.2Стандарти та інфраструктура 1.3 Кібер-безпека як ключовий елемент концепції «smart city» 1.4 Технології «Smart city» у світі РОЗДІЛ 2. Євразійський досвід реалізації проектів Smart City 2.1 Китайсько-Білоруський індустріальний парк«Великий Камінь» 2.2 Проекти «smart city» на території України ВИСНОВОК СПИСОК ВИКОРИСТАННИХ ДЖЕРЕЛ
Keywords: смарт-сіті, футурологія, нове місто