Спорудження комплексу виробок підготовки виймальної дільниці 178 лави 300-го горизонту для умов ш. Степова «ШУ Першотравневе» ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля - Букін, Я.А. (My University, 2022)
Звіт про дипломний проект складається з обсягу в 85 сторінок, 5 розділів, 9 таблиць, 2 рисунків, 2 додатка та містить 7 джерел. ЗБІРНИЙ ШТРЕК, АНКЕРНЕ КРІПЛЕННЯ, ПРОЕКТ ПРОХОДЖЕННЯ ВИРОБКИ, ВЕНТИЛЯТОР МІСЦЕВОГО ПРОВІТРЮВАННЯ, МЕТАНОВИДІЛЕННЯ, НОРМА ВИРОБІТКУ, СПОЛУЧЕННЯ ВИРОБЛЕННЯ, КОМБАЙНОВИЙ СПОСІБ РОЗРОБКИ Об’єкт дослідження – ш. Степова «ШУ Першотравневе» ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля», масив гірничих порід що здобуватимуться безпосередньо в процесі, та після розробки виробки. Мета роботи – розробити проект підготовки шахтного поля збірними штреками, для здобуття вугілля комбайновим способом. Зробити креслення виробок та надати інформацію о них, обчислити вартість розробки робочого горизонту. Методи дослідження – охарактеризовано підприємство, обрано параметри технології спорудження виробок та зроблено деякі дослідження стосовно методу проведення, проаналізовано потенційні фактори шкідливих та небезпечних чинників, проведено техніко-економічні розрахунки. Результатом роботи є розроблення проекту для створення виробок, що будуть експлуатуватися та матимуть важливий характер у економічному стані підприємства шахти. Також, у процесі створення проекту виробок запропоновано дослідницький проект, що може слугувати для того, що створення об’єкту стане не лише ліпшим, але й економічно вигіднішим.

The report on the diploma project consists of 85 pages, 5 chapters, 9 tables, 2 figures, 2 appendice and contains 7 sources. COLLECTING DRIVE, ANCHORNE OF ANCHORING, PROJECT OF THE PASSAGE OF THE ROCK, FAN OF MISCAL VENTILATION, METHANE VISION, NORM OF VIROBITKA, OBTAINING OF VIBRATION, COMBINE ROADING METHOD Object of research - w. Stepova "SHU Pershotravneve" PJSC "DTEK Pavlogradugol", an array of rocks that will be extracted directly in the process and after development. The purpose of the work is to develop a project for the preparation of the mine field with prefabricated drifts for coal mining. Make drawings of workings and provide information about them, calculate the cost of developing a working horizon. Research methods - the enterprise is characterized, parameters of technology of construction of workings are chosen and some researches concerning a method of carrying out are made, potential factors of harmful and dangerous factors are analyzed, technical and economic calculations are carried out. The result is the development of a project to create workings that will be operated and will be important in the economic condition of the mine. Also, in the process of creating a design project, a research project is proposed, which can serve to make the creation of the object not only better, but also more cost-effective.
Keywords: ЗБІРНИЙ ШТРЕК; АНКЕРНЕ КРІПЛЕННЯ; ПРОЕКТ ПРОХОДЖЕННЯ ВИРОБКИ; НОРМА ВИРОБІТКУ; КОМБАЙНОВИЙ СПОСІБ РОЗРОБКИ