Забезпечення інноваційного розвитку суб’єкта господарювання (за матеріалами ПАТ «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь») - Болобан, Маргарита Сергіївна (My University, 2022)
Кваліфікаційна робота ступеня магістр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент організацій і логістика), Дніпро, 2022. Об’єктом розроблення є процес забезпечення інвестиційного розвитку суб’єкта господарювання ПрАТ «Запоріжсталь». Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо забезпечення інвестиційного розвитку суб’єкта господарювання. Основні результати кваліфікаційної роботи магістра полягають у такому: проаналізовано загальні основи управління інноваціями та чинники впливу на інноваційну діяльність підприємства; досліджено системний підхід забезпечення інноваційного розвитку підприємств; визначено інноваційний розвиток як складову формування високого рівня конкурентних переваг; вивчено загальні відомості про функціонування підприємства в конкурентному середовищі; проаналізовано основні техніко-економічні показники діяльності підприємства; проведено аналіз фінансового стану ПрАТ «Запоріжсталь»; обґрунтовано необхідність впровадження інноваційно-інвестиційного проєкту у ПрАТ «Запоріжсталь»; впроваджено проєкт на підприємстві; оцінено ефективність інноваційно-інвестиційного проєкту випуску слябів і прокату з марки стали BM PSL2 згідно стандарту API 5L
Ensuring innovative development of a business entity (based on the materials of Public JSC "Zaporizhzhya Metallurgical Plant "Zaporizhstal")
Кваліфікаційна робота ступеня магістр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент організацій і логістика), Дніпро, 2022. Об’єктом розроблення є процес забезпечення інвестиційного розвитку суб’єкта господарювання ПрАТ «Запоріжсталь». Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо забезпечення інвестиційного розвитку суб’єкта господарювання. Основні результати кваліфікаційної роботи магістра полягають у такому: проаналізовано загальні основи управління інноваціями та чинники впливу на інноваційну діяльність підприємства; досліджено системний підхід забезпечення інноваційного розвитку підприємств; визначено інноваційний розвиток як складову формування високого рівня конкурентних переваг; вивчено загальні відомості про функціонування підприємства в конкурентному середовищі; проаналізовано основні техніко-економічні показники діяльності підприємства; проведено аналіз фінансового стану ПрАТ «Запоріжсталь»; обґрунтовано необхідність впровадження інноваційно-інвестиційного проєкту у ПрАТ «Запоріжсталь»; впроваджено проєкт на підприємстві; оцінено ефективність інноваційно-інвестиційного проєкту випуску слябів і прокату з марки стали BM PSL2 згідно стандарту API 5L
Keywords: ІННОВАЦІЙНИЙ РОЗВИТОК, СИСТЕМНИЙ ПІДХІД, КОНКУРЕНТНІ ПЕРЕВАГИ, ІННОВАЦІЙНО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ПРОЄКТ