Проєкт спорудження комплексу підготовчих виробок 884 лави пласта С9 в умовах шахти імені Героїв Космосу ВСП «ШУ ІМ. ГЕРОЇВ КОСМОСУ» ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» - Піменов, Д.В. (My University, 2020)
Кваліфікаційна робота: 75 с., 8 табл., 10 рис., 3 дод., 12 джерел. ВУГІЛЛЯ, ВИЇМКОВА ДІЛЬНИЦЯ, ПІДГОТОВЧА ВИРОБКА, ТЕХНОЛОГІЯ І ОРГАНІЗАЦІЯ БУДІВНИЦТВА, ПАСПОРТ ПРОВЕДЕННЯ. Об’єкт роботи – підготовчі гірничі виробки. Мета роботи – розробка організаційно-технічних рішень зі спорудження комплексу підготовчих гірничих виробок. Результати та їх новизна. Проведено аналіз вихідних даних, сформульовано основні положення при проектуванні об’єкта. Дана характеристика базового підприємства. Розроблено комплекс технічних і організаційних рішень. Обґрунтовано загальний склад та регламент робіт. Розглянуті загальні питання охорони праці та питання промислової безпеки, виконаний аналіз небезпечних та шкідливих факторів, розглянуто питання інженерно-технічного захисту. Виконані економічні розрахунки вартості робіт з проведення гірничої виробки. Взаємозв’язок з іншими роботами – продовження інноваційної діяльності кафедри будівництва, геотехніки і геомеханіки НТУ «Дніпровська політехніка» в сфері спорудження гірничих виробок. За результатами роботи розроблені відповідні організаційно-технічні рішення. Сфера застосування – технології спорудження підготовчих гірничих виробок вугільних шахт. Практичне значення роботи – підвищення ефективності, безпеки та економічних показників при спорудженні протяжних гірничих виробок вугільних шахт.

Qualification work: 75 pages, 8 tables, 10 figures, 3 appendices, 12 sources. COAL, EXCAVATION SITE, PREPARATORY PRODUCTION, TECHNOLOGY AND ORGANIZATION OF CONSTRUCTION, PASSPORT. The object of work is preparatory mining. The purpose of the work is to develop organizational and technical solutions for the construction of a complex of preparatory mine workings. Results and their novelty. The analysis of initial data is carried out, the basic provisions at designing of object are formulated. The characteristic of the basic enterprise is given. A set of technical and organizational solutions has been developed. The general structure and regulations of works are substantiated. The general questions of labor protection and questions of industrial safety are considered, the analysis of dangerous and harmful factors is executed, the questions of engineering and technical protection are considered. Economic calculations of the cost of mining operations have been performed. Relationship with other works - continuation of innovative activities of the Department of Construction, Geotechnics and Geomechanics of NTU "Dnipro Polytechnic" in the field of construction. Based on the results of the work, appropriate organizational and technical solutions have been developed. Scope - technologies of construction of preparatory mine workings of coal mines. The practical significance of the work is to increase efficiency, safety and economic indicators in the construction of long-term mine workings of coal mines.
Keywords: ВИЇМКОВА ДІЛЬНИЦЯ; ПІДГОТОВЧА ВИРОБКА; ТЕХНОЛОГІЯ І ОРГАНІЗАЦІЯ БУДІВНИЦТВА; ПАСПОРТ ПРОВЕДЕННЯ