Технічне переоснащення ВРП-150 кВ, ВРП-35 кВ та ЗРП-6 кВ підстанції ВДГМК-4 з метою підвищення надійності - Пархомчук, Андрій Олександрович (My University, 2020)
Основне електрообладнання розподільчих пристроїв 150, 35 та 6 кВ підстанції ВДГМК-4. Актуальність теми роботи зумовлена застарілістю основного обладнання розподільчих мереж України, значний фізичний знос, а також необхідністю покращення параметрів якості електричної енергії для входження України в Європейський енергетичний простір як постачальника електричної енергії. Проаналізовано технологічні процеси, які забезпечуються на виробництві і обладнання яких отримує живлення від підстанції ВДГМК-4. Наведено характеристики основного електрообладнання, яке встановлене на підстанції. Наведено розрахунок електричних навантажень та запропоновано варіант заміни основного електрообладнання розподільчих пристроїв 150, 35 та 6 кВ, зокрема заміни трансформаторів, автоматичних вимикачів, захисного та контрольно-вимірювального устаткування.
Keywords: РОЗПОДІЛЬЧИЙ ПРИСТРІЙ; ТРАНСФОРМАТОРНА ПІДСТАНЦІЯ; ЕЛЕКТРИЧНІ МЕРЕЖІ