Гідрогеологічний та гідрологічний режим території Каховського водосховища після руйнування греблі ГЕС та оцінка можливостей місцевого водозабезпечення - Коротка, Владислава (My University, 2023)
Об’єкт дослідження – Гідрологічний режим Каховського водосховища та гідрогеологічний режим його прибережних зон. Предмет дослідження – динаміка водних ресурсів в умовах змін гідрологічного та гідрогеологічного режиму після руйнування греблі Каховської ГЕС. Мета дослідження – Оцінка змін гідрогеологічного та гідрологічного режиму території Каховського водосховища після руйнування греблі ГЕС та прогнозні розрахунки можливостей для місцевого водозабезпечення. У першому розділі надано характеристику досліджуваної території а саме природні та техногенні умови в зоні впливу Каховського водосховища, у тому числі клімату, геологічної будови, та гідрологічного та гідрогеологічного режиму. У другому розділі розглянуто зміни гідрологічного режиму, рельєфу, біосфери, та вплив на водозабезпечення прибережної території після руйнування греблі Каховської ГЕС. У третьому розділі представлено характеристику типів водозабірних споруд у прибережній зоні та стану водозабезпечення прибережних населених пунктів до руйнування греблі ГЕС. У четвертому розділі представлено розрахункову схему для оцінки впливу зміни гідродинамічних границь прибережного водозабору та прогнозні оцінки зменшення припливу поверхневих вод та змін якості відкачуваної води.
Keywords: КАХОВСЬКЕ ВОДОСХОВИЩЕ; ГІДРОЛОГІЧНИЙ РЕЖИМ; ГІДРОГЕОЛОГІЧНИЙ РЕЖИМ; ВОДОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ; БЕРЕГОВИЙ ВОДОЗАБІР