Інженерно-геодезичні вишукування характеристик водосховищ (на прикладі Добротвірського) - Нать І. В. (НТУ "ДП", 2025)
Добротвірське водосховище – є стратегічно важливим об’єктом, що забезпечує потреби енергетичного комплексу (АТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО»). Точне та регулярне визначення його морфометричних характеристик (площі водної поверхні, повного та корисного об’єму, глибин) є критично важливим для ефективного управління водними ресурсами і водопостачанням та для моніторингу процесів замулення, переформування берегової лінії та забезпечення безпечної експлуатації гідротехнічних споруд.
Keywords: водосховище; інженерно-геодезичні вишукування; Добротвірське водосховище; водні ресурси