Статистичний зв'язок між вмістами германію та марганцю у вугільному пласті с1 шахти «Благодатна» - Чернобук, Олександр Іванович; Ішков, Валерій Валерійович; Дрешпак, Олександр Станіславович; Пащенко, Павло Сергійович; Барташевський, Станіслав Євгенович (My University, 2023)
Загальна актуальність дослідження вмісту Ge у вугільних пластах обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, дослідження зв’язку між Ge та Mn у вугільному пласті с1 поля шахти «Благодатна» раніше не виконувалися. Мета роботи: полягає у досліджені особливостей зв’язку концентрацій Ge та Mn у вугільному пласті с1 поля шахти «Благодатна».
Keywords: германій; марганець; вугільний пласт; шахта "Благодатна"