Вдосконалення технології виготовлення зубчатих пар альтернативними методами - Щербина, Є. Ю.; Циганок, С. О. (НТУ ДП, 2022)
Зубчаста передача це механізм, що має зубчасте колеса та шестерню (рейку), які перебуваючи в зубчатому зачепленні між собою та здатні передавати рух. Для зубчатих поверхонь можуть використовуватися різні методи обробки. Коли ми говоримо про обробку дисковою фрезою, то головна перевага — універсальність. Обробка може здійснюватися на будь-яких горизонтальних фрезерних верстатах, але деталь потрібно закріпити в ділильному пристрої.
Keywords: зубчасті пари; альтернативний метод