Дослідження розподілу мікротвердості по структурам зварного з’єднання - Дитюк, В. Е.; Ротт, Н. О. (НТУ ДП, 2021)
В якості матеріалу для досліджень було обрано маловуглецеву низьколеговану сталь для зварних конструкцій 10Г2ФБ, яка часто використовуються в металургійній, нафтогазовидобувній та інших галузях промисловості. Сталь 10Г2ФБ застосовується для зварних металевих конструкцій відповідального призначення, у тому числі при виготовленні прямошовних труб групи міцності К60 для магістральних газо- та нафтопроводів. Сталь відноситься до матеріалів з поліпшеною зварюваністю.
Keywords: маловуглецева низьколегована сталь; зварні з’єднання; мікротвердості