Основні принципи організації пошукових процедур при управлінні процесом самоздрібнювання в барабанних млинах - Новицький, І. В.; Слєсарєв, В. В.; Малієнко, А. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2021)
Методика дослідження полягає в аналізі певного діапазону внутрімельнічних заповнень, котори інтенсифікуються коливання рудної завантаження, що супроводжується посиленим подрібненням (стиранням) матеріалу, оскільки інтенсивність коливань тісно корелює з продуктивністю млинів по готовому класу виходу фракцій руди. Таким чином актуальність представлених досліджень полягає у встановленні параметрів регулювання потоку вихідної руди млини і підтримуванні такого уровеня заповнення барабана рудою φ ^ *, при якому інтенсивність коливань рудного навантаження A буде максимальною. Для рішення цієї задачі застосовується пошукова система екстремального регулювання, специфіка якої визначатиметься особливостями об'єкта управління. Результати дослідження. Встановлено, що одним з найбільш ефективних є ідентифікаційний алгоритм, заснований на апріорній інформації про структуру екстремальної залежності параметрів заповнення барабану.
The basic principles of organizing prospecting procedures for managing the process of autogenous grinding of ores in drum mills
Keywords: процес подрібнення руд; млин самоздрібнювання; принцип побудови пошукових систем управління