Корисні приклади оптимального вирішення реальних фінансово-економічних задач - Пістунов, І. М. (Видавництво НГУ, 2017)
В роботі подано результати багатолітньої роботи автора в напрямку розробки економіко-математичних моделей сучасних соціальноекономічних систем, які дозволяють приймати найкращі рішення у збільшенні ефективності діяльності цих систем, зменшенню ризиків або зменшення втрат від них. Показано що, більшість економічних задач, вирішення яких звичайними економічними методами неможливе, можна вирішити методами електронної економіки. В роботі застосовані методи з математичного програмування, економіко-математичного моделювання, теорії ігор, функції корисності. Робота призначена як для студентів вищих учбових закладів, що готують дипломні роботи з економіки, так і може бути корисним для аспірантів, фінансистів, економістів, плановиків, менеджерів та маркетологів. Монографія базується на власному досвіді автора, який допомагав своїм колегам-дослідникам будувати економіко-математичні моделі та знаходити їх оптимальні рішення.
Keywords: модель соціально-економічной системи; регресійний аналіз; синтез авторегресійних моделей; фінансовий коефіцієнт; оптимізація дебіторської заборгованості