Скорочення термінів будівництва об’єктів на посилених з використанням джет-технології піщаних основ - Волобуєв, Максим (My University, 2018)
Метою магістерської роботи є розробка методики розрахунку, що дозволяє виконати прогноз властивостей виготовлених з використанням струменевої цементації ґрунтоцементних елементів протягом часу від мо-менту їх виготовлення до прикладання до них навантаження. Визначено місце джет технології в ряду методів перетворення буді-вельних властивостей грунтів, а також використання джет технологій в сві-товій практиці. Лабораторними дослідженнями визначені міцнісні та деформаційні властивості грунтоцементу в процессі твердіння. Визначена залежність міцності грунтоцементних елементів від часу твердіння, за залежність зогального модуля деформації від часу. Проаналізовані результати випробування досліджених штампів ви-конаних білоруськими дослідниками проф. Бойко, аспірантом Раєд. Розроблена методика розрахунку посиленних за допомогою джет технології основ на інтервалі часу від моменту виготовлення до набору проектної міцності. Проведено порівняння розрахованих осадок штампів за моєю методикою та їх натурними показниками. Перевірена рекомендована методика розрахунку, посилених з вико-ристанням джет технології, основ на адекватність експерименту.
Reducing a Period of Building Construction on Sand Bases Reinforced Using Jet Technology
Keywords: джет-технологія; грунтоцемент; будівництво; джет-технология; грунтоцемент; строительство