Парламентські вибори 2021 р. в Японії: перебіг, учасники та результати - Ватченко, Владислава (My University, 2022)
Об’єкт дослідження – аналіз етапів розвитку сучасної партійної системи Японії з 50-х років ХХ століття до сьогодення та виділення характерних особливостей, які виникали на різних етапах її еволюції. Предмет дослідження – парламентські вибори 2021 р. в Японії, їх перебіг, учасники та результати. Мета роботи – з’ясувати політичні перспективи уряду Фуміо Кісіди на основі аналізу перебігу, учасників та результатів парламентських виборів 2021 р. в Японії. Елементи наукової новизни у роботі полягають у тому, що вперше представлено комплексну картину змін зовнішньополітичної стратегії Японії в період 1945 – 2021 рр., а також введено в науковий обіг роботи зарубіжних авторів, присвячених аналізу зовнішньої політики Японії, дослідженню внутрішньої політики, зовнішньополітичного вектору та політичних перспектив уряду Фуміо Кісіди.
Keywords: Парламентські вибори 2021 р. в Японії: перебіг, учасники та результати. Японія, вибори, виборча система