Огляд методів розпізнавання військових обʼєктів на аерокосмічних знімках - Радіонов, Є. Д.; Каштан, В.Ю. (My University, 2024)
У сучасному інформаційному суспільстві, де потік даних зростає з кожним днем, технології розпізнавання образів є невідʼємною частиноюжиттєдіяльності суспільства. Це особливо актуально для економіки, соціальної сфери, правоохоронних органів та військових структур. За останні роки значно зросла кількість застосування штучних супутників, дронів та інших безпілотних систем у воєнних операціях, що надає завданням розпізнавання і класифікації військових обʼєктів особливої значущості.
Keywords: метод розпізнання військових об'єктів; аерокосмічна зйомка; використання безпілотних літальних апаратів (БПЛА)