Розробка заходів з мінімізації впливу агрохімікатів на навколишнє середовище в умовах ТОВ «ХХХХХ» - Дячук Богдан (Національний ТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Пояснювальна записка: 92 с., 24 рис., 3 табл., 10 додатків, 29 літературних джерел. Об’єкт досліджень: система застосування агрохімікатів у сільському господарстві ТОВ « ХХХХХ». Мета роботи: оцінити екологічні ризики, пов’язані із використанням агрохімікатів у господарстві, та розробити заходи щодо мінімізації їхнього негативного впливу на ґрунт і біоту агроекосистем.
Дячук Б.В. Розробка заходів з мінімізації впливу агрохімікатів на навколишнє середовище в умовах ТОВ «ХХХХХ» : Кваліфікаційна робота бакалавра / Дячук Б.В. - Дніпро, 2025. - 92 с.
У теоретичному розділі розглянуто основні види агрохімікатів, механізми їх взаємодії з компонентами довкілля, а також вплив хімічних засобів на стан ґрунтів і живих організмів у сільськогосподарських екосистемах. У практичному розділі проаналізовано особливості застосування агрохімікатів у ТОВ « ХХХХХ», виявлено джерела агрохімічного навантаження, проведено обстеження стану ґрунту, культурних рослин і ентомофауни. На основі результатів встановлено актуальні екологічні проблеми та запропоновано конкретні заходи зниження негативного впливу.
Keywords: АГРОХІМІКАТИ; ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА; МІНІМІЗАЦІЯ ВПЛИВУ; ПРЕЦИЗІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО; ІНТЕГРОВАНА СИСТЕМА ЗАХИСТУ РОСЛИН; БІОПРЕПАРАТИ; АГРОЕКОСИСТЕМА; ТОВ «АГРО-ТЕРРА СВ»