Маркетингові дослідження споживчого сприйняття бренду на ринку схожих товар - Шевчук, Дар’я (My University, 2023)
Об’єктом дослідження є маркетингові дослідження підприємства. Предметом дослідження висувається методи поліпшення просування бренду на ринку схожих товарів. Метою дослідження є адаптація бренду до умов сучасної ситуації на ринку. Положення, що захищаються – підприємствам, що працюють на ринку схожих товарів, потрібно вибирати стратегію бренда. Розробка і просування бренду є двома головними засадами цієї стратегії. Для чого є важливим досліджувати сприйняття бренду споживачами. Методи дослідження. Для здійснення маркетингового дослідження використовувався наступний набір наукових методів: експертна оцінка; з метою проведення дослідження при обґрунтуванні основних факторів впливу внутрішнього та зовнішнього середовища; опитування – при здійсненні збору первинної маркетингової інформації; для оцінки асортиментної політики підприємства; РЕST-аналіз – з метою дослідження факторів маркетингового середовища; SWОТ–для здійснення ситуаційного аналізу; інформаційною базою дослідження застосовано основні теоретичні роботи та дослідження провідних зарубіжних та українських вчених у галузі маркетингового менеджменту виробничого підприємства.
Keywords: МАРКЕТИНГОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ, БРЕНД, РИНОК СХОЖИХ ТОВАРІВ