Підвищення екологічної безпеки хвостосховищ підприємств із видобутку залізної руди в умовах ХХХХХХ - Алексєєв Олексій (Національний ТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Пояснювальна записка: 124 с., 25 рис., 13 табл., 36 літературних джерел. Об’єкт дослідження. Екологічна безпека та ресурсозбереження в умовах ХХХХХХ м. Кривий Ріг. Предмет дослідження. Обґрунтування заходів з ресурсозбереження та підвищення рівня екологічної безпеки хвостосховищ підприємств із видобутку залізної руди. Мета – підвищенні рівня екологічної безпеки ХХХХХХ за рахунок будівництва хвостосховища «ХХХХХХ».
Алексєєв О.В. Підвищення екологічної безпеки хвостосховищ підприємств із видобутку залізної руди в умовах ХХХХХХ : Дипломна робота магістра / Алексєєв О.В. - Дніпро, 2025. - 124 с.
У вступі проаналізовано екологічні та техногенні проблемні задачі функціонування гірничо-збагачувальних комбінатів та сформульовано мету та задачі досліджень. В першому розділі проаналізовано існуючій стан та характеристики хвостосховищ ХХХХХХ Кривбасу. У другому розділі наведено методологію екологічної оцінки впливу хвостосховищ ХХХХХХ. Надано загальну характеристику об’єкта досліджень. Оцінено поточний екологічний стан довкілля навколо підприємства. Визначено індекс небезпеки хвостосховища на прикладі «ХХХХХХ». У третьому розділі наведена характеристика існуючого стану хвостосховищ підприємства. Проаналізовано будівництво хвостосховища «ХХХХХХ». Оцінено вплив нового хвостосховища на довкілля. Запропоновано природоохоронні технології з захисту водного середовища, атмосферного повітря та ґрунтів при будівництві та експлуатації хвостосховища «ХХХХХХ».
Keywords: ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА ГІРНИЧО-ЗБАГАЧУВАЛЬНИХ КОМБІНАТІВ; РЕСУРСОЗБЕРЕЖЕННЯ; ІНДЕКС НЕБЕЗПЕКИ; ХВОСТОСХОВИЩА