Маркшейдерське забезпечення робіт при створенні програмного модуля розкритих, підготовлених і готових до видобування балансово-промислових запасів - Шолох, М. В. (Журфонд, 2019)
Розглянуто і досліджено методи визначення і нормування балансово-промислових запасів за ступенем підготовленості до видобування, які призначені для залізорудних корисних копалин і вугілля. Для багатьох видів твердих корисних копалин такі методи не розроблені. Встановлено, що кожний із видів мінеральної сировини має особливості природно-просторового розміщення у надрах, гірничо-технологічні стадії видобутку і переробки, які враховують при підземному способі видобутку, методи визначення стану і рухомості, обліку і нормування підготовленості балансово-промислових запасів за програмним модулем.
Keywords: балансово-промисловий запас; видобуток корисних копалин; маркшейдерське забезпечення; маркшейдерское обеспечение; научная публикация НГУ 2019