Удосконалення автобусних міських перевезень на прикладі діючого маршруту №14 (вул. Історична – Міська лікарня №5), м. Запоріжжя, який обслуговується ПАТ «ЗАТП 12329» - Пристінська, А.В. (НТУ ДП, 2019)
Метою дипломної роботи є підвищення провізної здатності міського автобусного маршруту №14 м. Запоріжжя за рахунок введення на ньому комбінованого режиму руху зі швидкісним сполученням. Об’єкт дослідження: міський автобусний маршрут №14 (вул. Історична – Міська лікарня №5), м. Запоріжжя, який обслуговується ПАТ «ЗАТП 12329». Предмет дослідження: вплив параметрів комбінованого режиму руху автобусів на економічні та соціальні показники перевізного процесу пасажирів. У вступі представлені проблеми і перспективи розвитку автобусних пасажирських перевезень м. Запоріжжя. В аналітичному розділі виконано аналіз сучасного стану пасажирських перевезень у м. Запоріжжя, проаналізовано стан базового підприємства ПАТ «ЗАТП 12329» і об’єкту дослідження – міського маршруту №14. У маркетинговому розділі проведено обстеження пасажиропотоків на маршруті №14 у ранкову годину «пік», розраховані ТЕП перевізного процесу пасажирів, виконано сегментування ринку перевезень. У технологічному розділі обґрунтована доцільність введення на маршруті швидкісного сполучення, визначені зупиночні пунктів, які повинні увійти до складу швидкісного маршруту. Розрахувати експлуатаційні показники перевізного процесу на маршруті при введенні на ньому комбінованого режиму. У розділі охорони праці представлений аналіз небезпечних і шкідливих факторів та вивчені інженерно-технічні заходи з охорони праці. В економічному розділі наведені розрахунки по визначенню економічного і соціального ефекту від запропонованих заходів. Практичне значення роботи полягає в підвищенні ефективності роботи рухомого складу і якості перевізного процесу пасажирів на міському автобусному маршруті №14.
Keywords: КОМБІНОВАНИЙ РЕЖИМ, ІНТЕРВАЛ, ШВИДКІСТЬ СПОЛУЧЕННЯ, МАТРИЦЯ МІЖЗУПИНОЧНИХ КОРЕСПОНДЕНЦІЙ, РЕНТАБЕЛЬНІСТЬ