Актуальні проблеми управління персоналом на державній службі в Україні - Здорик, Ю. І. (ДРІДУ НАДУ, 2018)
У багатьох країнах необхідність підвищення результативності діяльності державних службовців, якості реалізації ними державних функцій і впровадження нових методів управління лягли в основу реформ державної служби. Реформи більшості розвинених країн в останні десятиліття були спрямовані на впровадження в систему державної служби принципів «нового державного управління» (new public management), що забезпечують тісний взаємозв'язок результатів діяльності державних службовців з умовами оплати праці, кар'єрного росту проходження державної служби. Застосування методів управління, орієнтованих на результат, дозволяє забезпечити якісно новий рівень ефективності діяльності і залученості державних службовців у вирішенні проблем, що стоять перед державними органами, створити основи для індивідуальної зацікавленості в досягненні суспільно значущих цілей, ефективного виконання посадових обов'язків, прийняття оптимальних управлінських рішень.
Keywords: проблеми управління персоналом; державна служба в Україні; система державного управління