Обґрунтування параметрів виймання тонких пластів з урахуванням ризиків виробництва в умовах ПрАТ ДТЕК «Павлоградвугілля» - Манойленко, О.П.; Мамайкін, О.Р. (My University, 2020)
Метою роботи є обґрунтування технологічних параметрів виймання тонких пластів за рахунок урахування ризиків при виборі очисного обладнання. Для досягнення поставленої мети у роботі було виконано аналіз стану питання щодо впливу умов застосування, параметрів експлуатації гірничого обладнання на продуктивність комплексних механізованих вибоїв; розроблено кількісну оцінку ефективності застосування очисного обладнання в складі механізованого комплексу, яка б враховувала ризики виробництва; досліджено ефективність застосування обладнання в складі механізованих комплексів в умовах Західного Донбасу; виконано дослідження відповідності показників роботи очисного обладнання зі встановленим граничним об’ємом виробництва на основі врахування ризиків.
Keywords: ризики виробництва; шахта; гірничо-шахтне обладнання