Апологія суб’єктивності в структурі наукового дискурсу: лінгвістичний аспект - Москаленко, Н. О.; Ігнатьєва, С. Є. (Видавництво НТУ "ДП", 2023)
Говорячи про статус гуманітарної науки, ми пам’ятаємо, що довгий час гуманітарна сфера завойовувала статус науки серед точних технічних та природознавчих наук. З періоду європейського Просвітництва гуманітарні дисципліни вважались рефлексіями, оскільки не мали можливості спиратися на дослід як єдиний аргумент об’єктивності. У ХХ-ХХІ століттях відбувається інтеграція природознавства, математики, філософії та філології. Причини і наслідки цього процесу свідчать про розвиток інтегрального колективного мислення людства, прагнення розкрити загальні закони у структурі будь-якого феномену світу.
Keywords: апологія; дискурс; лінгвістика