Напрями розвитку національного законодавства про державну службу та службу в органах місцевого самоврядування в контексті політичного діалогу Україна-ЄС - Калашник, Н. С. (ДРІДУ НАДУ, 2018)
У контексті розвитку публічної служби, поняття політичної асоціації можна розглядати, скоріше, як визначення спільних підходів та солідарності у методологічному розумінні ціннісних аспектів розбудови держави у єдиному руслі з європейськими країнами, а також засвідчення наміру і можливостей вирішення важливих для всіх країн європейського простору питань на спільних засадах та прийнятними для цих країн методами. Саме тому, говорячи про розвиток державної служби та служби в органах місцевого самоврядування в контексті політичного діалогу Україна-ЄС, акценти зміщуються на стратегію розвитку зазначених інститутів, що реалізуються через зміцнення поваги до демократичних принципів, верховенства права та доброго врядування, прав людини та основоположних свобод, недискримінації та поваги до різноманітності, консолідацію внутрішніх політичних реформ. Як бачимо зазначені стратегічні напрями потребують законодавчого забезпечення. За його відсутності або неналежного втілення будуть сповільненні, а подекуди марні, всі зусилля з реформування органів влади нашої держави.
Keywords: розвиток національного законодавства; державна служба в Україні; орган місцевого самоврядування; політичний діалог Україна-ЄС