Системний аналіз факторів вибору спеціальності в ІТ для дівчат та стратегії збільшення їх представництва - Малієнко, Анастасія (My University, 2024)
Предметом дослідження є фактори, що впливають на вибір спеціальностей в ІТ для дівчат, та стратегії збільшення їх представництва в галузі.

Метою даної кваліфікаційної роботи є розробка експертної системи для надання рекомендацій абітурієнткам щодо вибору ІТ-спеціальностей з урахуванням їх індивідуальних інтересів.

Методи дослідження: аналіз літературних джерел, системний аналіз, опитування, методи експертних систем і класифікації машинного навчання.

Практична цінність отриманих результатів полягає в тому, що запропонована розроблена експертна система сприятиме підвищенню об'єктивності та інформованості абітурієнток під час вибору напрямку освіти, що в свою чергу сприятиме збільшенню представництва дівчат у ІТ-освіті.
У спеціальному розділі сформовано модель експертної системи для підбору ІТ-професій, включаючи алгоритм і базу знань, що надає рекомендації на основі індивідуальних відповідей кандидаток.
Keywords: ЕКСПЕРТНА СИСТЕМА; ПРОФОРІЄНТАЦІЯ; ші