Геолого-технологічні особливості Перекопівського нафтогазоконденсатного родовища (Україна) - Ішков, Валерій Валерійович; Дрешпак, Олександр Станіславович; Чечель, Павло Олегович (My University, 2024)
Родовище розташоване в Роменському районі Сумської області на відстані 15 км від м. Ромни. В тектонічному відношенні воно знаходиться в північно-західній частині приосьової зони Дніпровсько-Донецької западини і входить до складу Артюхівсько- Анастасівського структурного валу. Аналіз геолого-промислової характеристики Перекопівського нафтогазоконденсатного родовища дозволяє дійти висновку, що застосування сучасних методів та інтегрованих технологій підвищення нафтовилучення дозволить істотно збільшити видобуток нафти, а вилучення низки корисних попутних компонентів – суттєво підвищити еколого-економічну ефективність розробки цього родовища.
Keywords: Перекопівське нафтогазоконденсатне родовище; нафтовилучення; еколого-економічну ефективність