Шляхи забезпечення ефективної діяльності суб’єкту бізнесу в сфері торгівлі екологічно чистими продуктами - Зайченко Євгеній Юрійович (My University, 2024)
Пояснювальна записка кваліфікаційної роботи на тему «Шляхи забезпечення ефективної діяльності суб’єкту бізнесу в сфері торгівлі екологічно чистими продуктами» містить 67 сторінок, 5 рисунків, 4 таблиць, 52 використаних джерела, 3 додатки. ПІДПРИЄМНИЦТВО, ОРГАНІЧНИЙ РИНОК, ТОРГІВЛЯ, МЕРЕЖА МАГАЗИНІВ, ПАРТНЕРСЬКИЙ МАРКЕТИНГ. Об’єкт дослідження – діяльність торговельної підприємницької структури на ринку органічної продукції. Предмет дослідження – теоретичні і практичні аспекти забезпечення ефективного функціонування компанії в сфері торгівлі екологічно чистими продуктами. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо забезпечення ефективної діяльності бізнес-структури в сфері торгівлі екологічно чистими продуктами. Методи дослідження – у вирішенні поставлених завдань була використана система сучасних методів: узагальнення, систематизації, аналізу та синтезу, графічний та табличний методи. Отримані результати. У першому розділі визначено сутність і вимоги до екологічно чистої продукції як до товару у сфері торгівлі та узагальнено теоретичне підґрунтя формування ринку органічної продукції в Україні. У другому розділі проведено аналіз внутрішнього ринку екологічно чистих продуктів в Україні та надано характеристику і проаналізовано функціонування мережі магазинів здорового харчування «ЕКО-лавка». У третьому розділі визначено напрямки забезпечення ефективного функціонування компаній в сфері торгівлі екологічно чистими продуктами та обґрунтовано застосування партнерського маркетингу для стимулювання продажів органічної продукції. Сфера практичного застосування результатів роботи – підприємницькі організації сфери торгівлі екологічно чистими продуктами при прийнятті рішень щодо підвищення ефективності їх діяльності.