Моделювання ринку нерухомості - Сергєєва, А. О. (My University, 2024)
Ринок житла є основним елементом у складі національного доходу багатьох сучасних економік. Український ринок нерухомості становить 2,3 %, що в два рази менше ніж середньосвітовий показник на 2023 рік [3]. Однак, навіть через зниження частки в ВВП, житло залишається найціннішим окремим активом, яким володіє більшість людей, тому можна дійти висновку про актуальність досліджень цього напрямку. Метою дослідження є побудова моделі прогнозування ціни на житлову нерухомість та аналіз основних чинники, що впливають на нього. Об'єктом дослідження є процеси ціноутворення житлових об’єктів. Предметoм дослідження є економіко-математичні методи анaлізу.
Keywords: модель прогнозування ціни; житлова нерухомість; ринок житла