Прогнозування телекомунікаційного трафіку за моделлю зі степеневою структурною функцією із тригонометричним рядом Фур'є - Хечоян, Артур Ашотович (My University, 2020)
У роботі отримано наближений розв’язок для невідомої вагової функції фільтра Колмогорова–Вінера для прогнозування стаціонарного телекомунікаційного трафіку у моделі, де трафік вважається випадковим процесом зі степеневою структурною функцією. Розв’язок отримано у вигляді обірваних розвинень у тригонометричний ряд Фур’є. Досліджено наближення до 15 гармонік включно. Результати порівняно з поліноміальними результатами, раніше отриманими в літературі. Показано, що тригонометричні розв’язки є кращими за поліноміальні в рамках досліджуваної моделі.
Keywords: ФІЛЬТР КОЛМОГОРОВА–ВІНЕРА, ВАГОВА ФУНКЦІЯ, ТРИГОНОМЕТРИЧНИЙ РЯД ФУР’Є, СТЕПЕНЕВА СТРУКТУРНА ФУНКЦІЯ