Методичне забезпечення для оперативного прогнозування показників енергоекологічної ефективності впровадження існуючих і новітніх технологій з термомодернізації міських будинків - Монюк І. В. (НТУ «ДП», 2024)
Термомодернізація міських будівель відповідає державній політиці з енергоресурсозбереження та передбачає реконструкцію будинків із низькім рівнем теплозбереження. Спрямована вона на зниження втрат тепла міськими будинками та відповідне скорочення споживання палива котельнями, що їх обслуговують. Пропорційно зменшаться викиди котельнями кожної екологічно небезпечної речовини. Масштабна термомодернізація міських будинків потребує, з одного боку, вибору певних будівельних технологічних рішень стосовно утеплення будинків, а з іншого, – оперативного оцінювання та прогнозування енергетичної й екологічної ефективності запроваджуваних рішень, що додатково потребує виокремлення та визначення рівнів скорочення палива котельнями та відповідного зниження викидів екологічно небезпечних речовин в атмосферу, досягнутих в результаті реалізації певних технологій збереження тепла.
Keywords: термомодернізація міських будівель; енергоресурсозбереження; екологічно небезпечні речовини