Кризовий реінжиніринг бізнес-процесів як сучасний метод забезпеченні якості туристичних послуг - Bondarenko, L. A (НТУ "ДП", 2024)
Результати. Досліджено теоретико-методологічні основи впровадження реінжинірингу бізнеспроцесів, узагальнено наукові підходи до дефініції терміну «кризовий реінжиніринг бізнес-процесів». Охарактеризовано основні цілі та завдання кризового реінжинірингу, ремлено складові елементи процесу його впровадження на підприємстві. Виокремлено специфіку роботи з кадровими ресурсами у процесі кризового реінжинірингу. Досліджено фактори впливу на успішність проведення реінжинірингу бізнес-процесів підприємства, відокремлено загрози і ускладнення, які виникають у процесі реінжинірингу. Проаналізовано специфічні особливості функціонування бізнес-процесів у сфері туризму. Охарактеризовано особливості та можливі проблеми кризового реінжинірингу бізнес-процесів підприємств туристичної галузі.Results. The theoretical and methodological foundations of the implementation of business process reengineering were studied, scientific approaches to the definition of the term «crisis business process reengineering» were summarized. The main goals and tasks of crisis reengineering are characterized, the constituent elements of the process of its implementation at the enterprise are separated. The specifics of working with human resources in the process of crisis reengineering are highlighted. The factors affecting the success of the reengineering of business processes of the enterprise were studied, the threats and complications that arise in the process of reengineering were separated. The specific features of the functioning of business processes in the field of tourism are analyzed. Features and possible problems of crisis reengineering of business processes of enterprises in the tourism industry are characterized.
Crisis re-engineering of business processes as a modern method of ensuring the quality of tourist services
Keywords: реінжиніринг; бізнес-процеси; сфера туризму; кризові умови; кризовий реінжиніринг; підвищення якості; ефективність бізнес-процесів; туристичний бізнес. reengineering; business processes; the sphere of tourism; crisis conditions; crisis reengineering; quality improvement; business process efficiency; tourism business.