Розробка технічних рішень з удосконалення вугільного підйому блоку №2 шахти «ХХХХХ» ПрАТ «ХХХХХХХХХХХ» - Устименко Іван Анатолійович (My University, 2025)
Виконано розрахунок скіпової підйомної установки шахти та обрано основне електромеханічне обладнання для забезпечення транспортування вугілля при річному видобутку у ХХХ млн. тон. Передбачено заміну скіпів, підйомних канатів та електродвигуна з фазним ротором на електродвигун з короткозамкненим ротором та частотним перетворювачем. Визначено основні параметри роботи підйомної установки. Впровадження запропонованих технічних рішень підвищить продуктивність вугільного підйому, надійність та плавність регулювання швидкості асинхронного двигуна і зменшить на ХХХ млн. грн витрати на електричну енергію.
Keywords: АСИНХРОННИЙ ЕЛЕКТРОПРИВОД; ЕКСПЛУАТАЦІЙНІ ВИТРАТИ; ПЕРЕТВОРЮВАЧ ЧАСТОТИ; СКІПОВА ПІДЙОМНА УСТАНОВКА