Оптимізація стійкості функціонування підсистем очисного вибою - Хорольський, А. О.; Гріньов, В. Г.; Мамайкін, О. Р. (My University, 2019)
Запропоновано новий підхід щодо оцінки стійкості функціонування виробничих підсистем в очисному вибої вугільних шахт. Для вирішення задачі застосовано комплексний підхід, який базується на впровадженні моделі стійкості виробничих зв’язків в очисному вибої, а також критеріїв прийняття рішень в умовах невизначеності для розробки рекомендацій щодо підвищення техніко-економічних показників. Встановлено, що стійкість функціонування підсистем в очисному вибої визначається співвідношенням потоків вхідних ресурсів у вигляді підготовленого фронту очисних робіт, засобів механізації, технологічних параметрів та вихідних – у вигляді кінцевого рівня продуктивності, собівартості видобутку та ін. Особливу увагу приділено розробці програмного забезпечення для впровадження описаних підходів у виробництво.
Keywords: сценарій виробництва; критерій прийняття рішень; раціональний рівень виробництва; оптимізація; програмне забезпечення