Розробка і дослідження пристрою формування вузькосмугових радіосигналів з використанням алгоритму оптимальної інтерполяції - Марков, О. Д. (My University, 2018)
Об'єкт досліджень : вузькосмугові радіосигнали. Предмет досліджень: пристрої формування вузькосмугових радіосигналів з використанням алгоритму оптимального інтерполяції Мета дипломної роботи: розробка і дослідження пристрою формування вузькосмугових радіосигналів з низьким рівнем спотворень в квадратурному модуляторі, з використанням генератора, виконаного на основі алгоритму оптимальної інтерполяції. В першому розділі проаналізовано способи формування вузькосмугових сигналів, наведено методи корекції спотворень в квадратурному модуляторі, з генератор послідовності моментів часу. В спеціальній частині проведено аналіз проблем розробки і створення вузькосмугових радіосигналів, застосування оптимальної інтерполяції полиномом п'ятого порядку для реалізації системи підвищення частоти дискретизації. В економічній частині проведений разрахунок капітальних витрат при дослідженні в розробці пристрою формування вузькосмугових радіосигналів з низьким рівнем спотворень в квадратурном модуляторе, з використанням генератора модулюючих сигналів, транспортні витрати і розрахунок заробітної плати фахівця. Наукова новизна полягає в запропонуванні оригінальної структурної схеми системи підвищення частоти дискретизації з використанням алгоритму оптимальної інтерполяції, можливістю вибору раціонального множника підвищення частоти дискретизації та високим рівнем придушення зайвих копій сигналу.
Keywords: РАДІОСИГНАЛ; МОДУЛЯЦІЯ; КВАДРАТУРНО ФАЗОВА МОДУЛЯЦІЯ; КВАДРАТУРНО АМПЛІТУДНА МОДУЛЯЦИЯ; ІНТЕРПОЛЯЦІЯ; ДИСКРИТИЗАЦІЯ; ГЕНЕРАТОР СИГНАЛІВ