Молитва як фрагмент жанру в сучасному українському ліро ‑епосі - Bilacka, Valentina (My University, 2021)
Сучасні українські романи у віршах, які активно входять у культурний простірвідзначається порушенням актуальних проблем, новаторством модифікацій жанру,і введення в текст жанрів.Роман Ігоря Павлюка «Медитація «Паломник» (2018), історико-філософський та фантастичний роман Олеся Омельченка‑‑ese in Poems Divogray (2017) обрано для аналізу, посилання на яке наведено в кінці зв’язок із народними та етнічними традиціями, поетичними сполученнями; структурні характеристики жанру як гріх, який поети використовують для вираження; світогляду і є ознакою духовності та благочестя українського народу.
Prayer as a Fragment of the Genre in Modern Ukrainian Lyric ‑Epic
Keywords: жанр ‑вставка; роман у віршах; молитва; вірування; сповідальність; genre ‑insert; novel in verse; prayer; belief; onfession