Штучний інтелект – пріоритетний напрям розвитку енергетики - Касаткіна, І. В.; Лукашкін, О. Д. (НТУ ДП, 2023)
З початком XXІ століття набула поширення концепція постіндустріального суспільства, що отримало назву інфоpмаційного cуcnільcтва, як нової історичної фази розвитку цивілізації, в якій головними продуктами виробництва є інформація і знання. Цей щабель в піднесенні сучасної цивілізації характеризується збільшенням ролі інформації і знань в житті суспільства, зростанням долі інфокомунікацій, інформаційних продуктів і послуг у валовому внутрішньому продукті, створенням глобального інформаційного простору.
Keywords: штучний інтелект; енергетика; інформаційний простір